dinsdag 31 mei 2011

Opvallend:KNVB bekerfinale B-junioren wordt niet meer gespeeld

De KNVB heeft besloten de KNVB bekerfinale B-junioren tussen Ajax en Feyenoord die gepland stond op zaterdag 4 juni uit het programma te halen. Reden hiervoor is dat het niet mogelijk is gebleken om deze wedstrijd onder normale omstandigheden te organiseren.  


De onrust rond deze wedstrijd - gevoed door internetfora - heeft ervoor gezorgd dat diverse gemeenten niet bereid waren de bekerfinale te huisvesten. Komende zaterdag was het de bedoeling de wedstrijd in Meppel te spelen ter afsluiting van de KNVB Jeugdvoetbaldag. Echter, organisatorisch gezien bleek de finale niet in het programma te passen. De KNVB betreurt dit ten zeerste omdat juist de burgemeester van Meppel zich bereid verklaarde beide teams voor het slotduel van het bekertoernooi te ontvangen. Vervolgens moest de bond te elfder ure op zoek naar een nieuwe locatie. Dit is helaas niet mogelijk gebleken. De enige optie die de bond in dit stadium nog had, was de wedstrijd te laten spelen achter gesloten deuren.

De KNVB is van mening dat deze setting niet past bij een bekerfinale voor junioren en heeft hierop volgend besloten de wedstrijd volledig uit het programma te halen. Consequentie hiervan is dat ook de Supercup tussen beide teams – die aan het begin van het nieuwe seizoen gespeeld zou worden – niet meer zal plaatsvinden.

Gijs de Jong, manager competitiezaken KNVB: “Het is doodzonde dat wij deze wedstrijd niet kunnen laten spelen, met name voor de teams die de finale bereikt hebben. Maar ook voor de clubs, de welwillende supporters en de bond. Als we het niet voor elkaar kunnen krijgen om het op een normale manier te organiseren, dan moet je het ook niet willen. Een wedstrijd voor junioren achter gesloten deuren gaat ons veel te ver. Juist de ‘grote’ KNVB bekerfinale was een prachtig voorbeeld van hoe het voetbal in Nederland georganiseerd zou moeten worden. De KNVB zal op korte termijn de voorzitters van beide clubs en supportersverenigingen in Zeist uitnodigen om de gang van zaken te evalueren.”

Blogarchief