vrijdag 3 juni 2011

Fan biedt ruim 1 miljoen euro voor penaltystip

Op eBay heeft iemand bijna 1.000.000 pond, zo’n 1.130.000 euro, geboden voor de penaltystip van waaraf Wayne Rooney de strafschop scoorde die Manchester United onlangs de titel bezorgde.

Het was in de 73ste minuut dat Rooney vanop de penaltystip de 1-1 eindstand op het bord zette, tijdens Manchester Uniteds voorlaatste wedstrijd van het seizoen op het veld van Blackburn Rovers. Het gelijkspel was voor de Mancunians genoeg om hun negentiende landstitel binnen te halen.

Achteraf kwam Blackburn-fan Eddie Maxwell op het lumineuze idee om de bewuste penaltystip, van waarop de excentrieke spits scoorde, te veilen op eBay. Met de toestemming van de club, die voor volgend seizoen een nieuwe grasmat bestelde, trok Maxwell naar Ewood Park, de thuishaven van Blackburn Rovers, waar hij de stip opgroef. Die staat momenteel te koop op de veilingsite, waar al snel tot bijna 1.000.000 Britse pond voor de kluit aarde geboden werd.

Hoogstwaarschijnlijk dienen de biedingen niet heel serieus genomen te worden. Toch waarschuwt Maxwell dat elk bod dat vals blijkt te zijn, aan eBay gemeld wordt. Nice going Max, daar hebben de leukerds alvast niet van terug!

Blogarchief