maandag 22 augustus 2011

Video: Oud-Feyenoorder Bobby Petta in film van Brad Pitt

Als profvoetballer had hij een aardige carrière, die hem onder meer bij Feyenoord en Celtic bracht. Bobby Petta ziet nu een kans om op het witte doek furore te maken. De Nederlandse aanvaller staat deze week in Glasgow dagelijks op de set met niemand minder dan de Amerikaanse filmster Brad Pitt. Petta is gevraagd mee te doen aan de opnamen voor de nieuwe film van Pitt, die op 12 december in Amerika in de bioscoop in première gaat onder de naam ‘World War Z’.




Bobby Petta, net als Giovanni van Bronckhorst van Molukse afkomst, laat vanuit Schotland weten dat zijn rol niet zo veel voorstelt. ,,Ik ben een van de ‘extra’s’, zoals ze dat hier noemen bij de opnamen. Ik loop een gebouw binnen, kom in beeld op straat etcetera. Over de film zelf mag ik niet zoveel vertellen,’’ aldus Petta.

Niemand zou van zijn filmopnamen met Brad Pitt hebben afgeweten, als een paar Celtic-supporters hem niet hadden herkend op de set. Zij keken van grote afstand toe uit een gebouw en herkenden hun vroegere idool. Dwars door de opnamen heen schreeuwden ze de naam van Petta uit. De opname moest meteen over. Op Youtube is die geheime opname te zien. Daarbij is ook duidelijk hoe het centrum van Glasgow is omgetoverd in het stadscentrum van een Amerikaanse plaats, vol met gele Amerikaanse taxi’s.’’

Bekijk onderstaande video!


Blogarchief