vrijdag 22 juli 2011

Video: Woedende fans Fenerbahce verstoren oefenduel


Supporters van Fenerbahce hebben gisteren een oefenduel met Shakhtar Donetsk verstoord. Ze bestormden na 67 minuten massaal het veld, om daarmee te protesteren tegen het corruptieschandaal waarin de club is verwikkeld. Het duel werd gestaakt.
Veel fans droegen t-shirts of maskers van clubpresident Aziz Yildirim. Die zit vast wegens betrokkenheid bij het corruptieschandaal. Enkele uren voor het duel had Yildirim zijn functie neergelegd.






Vertegenwoordigers van de media werden beledigd door de fans. Ze waren niet te spreken over de publicaties over de rol van Fenerbahce in het Turkse schandaal. De journalisten werden uit het stadion geëvacueerd.

Dinsdag werd bekend dat de Turkse Super Cup tussen Fenerbahce en Besiktas is uitgesteld in verband met het corruptieschandaal. Het is twijfelachtig of de Turkse competitie op de geplande datum van 5 augustus van start gaat. In totaal zijn 19 clubs uit de hoogste twee Turkse divisies. 

Fenerbahce werd vorig jaar kampioen, door Trabzonspor op doelsaldo voor te blijven Van de laatste 17 wedstrijden van het seizoen, won de club uit Istanbul er 16.


Blogarchief